Μια φθινοπωρινή συνάντηση για επικοινωνία και για συζήτηση γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις, γιατί η ανθρώπινη επαφή δεν τελειώνει ποτέ!!

 

Τρίτη 29  Οκτωβρίου στις 19:30 

Zatopek Book cafe

Π.Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα

Είμαστε αυθεντικοί ή όχι με τον εαυτό μας, συμπεριφερόμαστε με ειλικρίνεια απέναντι στις ανάγκες και στις επιθυμίες μας, στο μέτρο που διαθέτουμε την δύναμη να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να δούμε καθαρά στο πρόσωπο μας τον άνθρωπο που γεννήθηκε, πέρασε όμορφα ή δυσκολεμένα παιδικά χρόνια, περιορίστηκε ή αξιοποίησε τις δυνατότητες του, έκλαψε, χάρηκε, χώρισε, ντράπηκε ή θύμωσε. Τελικά την ύπαρξη εκείνη που παλεύει με τους περιορισμούς, τις πληγές αλλά και το βαθύτατο δυναμικό της.

            Απόσπασμα από το βιβλίο, «Ο Περιπατητής».

 

Για το βιβλίο «Ο Περιπατητής» συζητούν οι:

  

Kάλλη Χαραλαμπίδη, Ψυχολόγος & Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια

 

Γιώργος Μπάρλας, Θεολόγος, Ραδιοφωνικός παραγωγός, Συγγραφέας

 

και ο συγγραφέας του βιβλίου Χρήστος Κουφουδάκης, Υπαρξιακός Ψυχοθεραπευτής

 

Βιογραφικά ομιλητών

Η Κάλλη Χαραλαμπίδη είναι ψυχολόγος και υπαρξιακή ψυχοθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην υπαρξιακή προσέγγιση στο “γίγνεσθαι”, την Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας. Έχει εκπαιδευτεί επίσης στην κλινική σεξολογία στο ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής”). Είναι εκπαιδεύτρια και επόπτρια στο πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, “Αλυπίας Τέχνη, Εκπαίδευση στην Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία”, και ασκεί την ψυχοθεραπευτική πρακτική και την εποπτεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Γεώργιος Μπάρλας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1970. Είναι πτυχιούχος της θεολογικής και της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών και συγγραφέας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα ασχολείται ενεργά επί 36 έτη με το εκκλησιαστικό ραδιόφωνο "Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM", μετέχει στην συντακτική επιτροπή των περιοδικών "Πειραϊκή Εκκλησία" και "Άνθρωπος", ενώ δραστηριοποιείται και στο χώρο της επιμέλειας βιβλίου.

Ο Χρήστος Κουφουδάκης MA, ECP γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Είναι Υπαρξιακός Ψυχοθεραπευτής, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει ολοκληρώσει τετραετή εκπαίδευση στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική στο «γίγνεσθαι» την Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ποιμαντική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2021 εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή "Σκοτεινά μετ' επιστροφής" από τις εκδόσεις Ιωλκός. Είναι μέλος της Επιτροπής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης ψυχοθεραπευτών της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος. Εργάζεται ως ψυχοθεραπευτής στο ιδιωτικό του γραφείο «Πρόσωπα σε Άνθιση» στο κέντρο της Αθήνας.

Σας περιμένουμε!